Történet
A szőlő és a bor iránti szeret generációkon keresztül jellemezte a családunkat.

Déd-és nagyszüleim példáját követve 2010-ben elindítottam a saját vállalkozásomat Európai Uniós támogatással. A fő tevékenységem minőségi bor-és csemegeszőlő illetve aszú termelése.
Az ehhez rendelkezésre álló 6,42 hektáron még 3 hektárnyi gyógy- és fűszernövény-termesztés is kapcsolódik. A meglévő területeim mellé gyümölcsöst is bérelek; a megtermelt gyümölcsökből pedig különleges íz kombinációjú pálinkát főzetek értékesítés céljából. A Termékek menüpont alatt megtekinthetőek az elkészült termékek.

Ahhoz, hogy a vállalkozásomat sikeresen tudjam vezetni, szükséges volt mind vezetői mind pedig szakmai tapasztalat gyűjtésére. Az egyetem elvégzése után Bécsben a Bluewaters Environmental Consultants cégnél az élethosszig tartó tanulás keretében, munkaerőt képeztünk át és nőknek segítettünk visszatérni a munkaerőpiacra azáltal, hogy tanfolyamokat indítottunk, ahol szakképesítést szereztek. Az egyik tanfolyam a fűszer-és gyógynövény termesztés volt, amelyre a tananyagot én állítottam össze. Ez a tananyag első díjat nyert el. Ennek az összeállítása hosszas kutatómunkát igényelt, melynek során megvizsgáltam melyik az a növény, amely a legnagyobb termésátlagot produkálja viszonylag alacsony bekerülési érték mellett.

Annak érdekében, hogy naprakész ismeretekkel rendelkezzem a legújabb fejlesztésekről, egy olyan országba utaztam, ahol a kedvezőtlen természeti adottságok ellenére, kiváló minőségű termékeket tudnak előállítani a rohamtempóban fejlődő technológiák segítségével. Izraelben több hagyományos gazdaságot, úgynevezett kibutzokat is meglátogattam, ahol megismerkedtem a növénytermesztési módszereikkel és az értékesítési rendszerükkel. A tanulmányútról készült képeket a Galéria menüpontban lehet megtekinteni.